Björn (ätandes lunch)                            Mia (lugnar ledsen kisse)

   

Kattintresset har alltid funnits i vår familj. Vår första gemensamma katt var vår älskade lilla huskatt "Fia Felicia Tramp Wetterborg" (Fia), en hittekatt som flyttade hem till oss 1976. Sorgen var stor när hon blev sjuk och måste få somna in efter att ha förgyllt vår tillvaro i hela 15 år. Det dröjde inte länge förrän vi skaffade en ny liten kattunge.

Våra barn som nu var 9 och 11 år gladde sig åt att ha fått en ny liten lekkamrat. Vi märkte att vår son Martin ofta nös och snörvlade efter att ha kelat med kattungen. Allergitest visade att han inte tålde några pälsdjur. Det fanns inget annat att göra än att lämna tillbaka den lilla kattungen till uppfödaren (fast storasyster tyckte att vi kunde behålla katten och lämna tillbaka Martin).

Nu följde många kattlösa år! Det var först år 2000 som vi började fundera på om vi ändå skulle kunna skaffa katt igen. Vi hörde talas om en kattras som inte var lika allergiframkallande som andra, Rexen. Vi tog kontakt med en uppfödare som lät oss komma och kela med hennes helt underbara cornishar. Tyvärr reagerade Martin lite på dom, så det blev inget kattköp.

Men nu hade vi fått upp ögonen för Cornish Rex. Aldrig hade vi mött så sociala och roliga katter förr, så när Martin flyttade hemifrån i december 2003 dröjde det inte mer än en vecka förrän vi hade tingat två små underbara cornishungar. En sådan otrolig tur vi hade som råkade "snubbla" över de mest (i våra ögon) perfekta kattungar man kan tänka sig. Väntan kändes lång, men den sista januari 2004 flyttade syskonparet hem till oss. Theia och Peleus tog oss med storm ...... ! Lekfulla, busiga, keliga och charmiga, allt man kan önska sig :-) Nu är det historia och syskonen har hunnit bli hela 10 år gamla.

Det var början på vår kattuppfödning, flera katter har tillkommit och 10 kullar har det blivit hittills. Vårt senaste tillskott till kattfamiljen är S*Bimsie's Miracle for Weminas, till vardags Gaboli.

Inte nog med att vi får njuta av våra favoritkatter, vi har också lärt känna många trevliga kattmänniskor genom dem, inte minst våra fantastiska kattungeköpare.

                    Björn och Mia Wetterborg   Du når oss här